!!! Handleiding voor het gebruik van WBFS Manager. Is uw schijf al voorbereid voor de Wii, dan slaat u punt 5 over !!!

1) Om Wii spellen op een externe USB hardeschijf te zetten gebruik je WBFS manager. Download HIER de voor uw Windows geschikte versie.
Dit programma vereist wel bepaalde updates van Windows. Geeft het programma tijdens het installeren aan dat er nog iets ontbreekt, dan kunt u deze ontbrekende updates gewoon gratis downloaden van de Windows website. Heeft u het programma succesvol geïnstalleerd, dan leest u verder.

2) Sluit uw externe hardeschijf (HD) aan op uw PC en wacht totdat windows de schijf laat zien bij "deze computer". Er wordt een drive letter gegeven aan de externe HD. Onthoud deze.
3) Start WBFS manager.4) Selecteer nu eerst linksboven bij "schijf:" de externe HD. Weet wel 100% zeker dat u de juiste selecteerd! Met het formatteren wordt deze helemaal gewist.
5) (Sla over als de hardeschijf al in orde is gemaakt voor de Wii!!!) Klik daarna op "Formatteren". Bevestig met "ja" om de schijf te formatteren. U krijgt nu een bevestiging dat de HD is geformatteerd. Krijgt u een foutmelding, dan sluit WBFS manager en open het opnieuw en probeer nogmaals. Het komt vaker voor dat u de 1e keer een foutmelding krijgt. Blijft de fout terug komen dan formatteer de hardeschijf eerst in Windows als NTFS. Daarna nogmaals met WBFS manager.
6) klik nu op "laden". De schijf wordt nu ingeladen.
7) Klik nu op "bladeren" rechtsonder en selecteer het iso bestand van het spel dat u op de externe HD wilt zetten. U kunt dit meerdere malen doen om meerdere spellen tegelijk over te zetten.
Klik nu op "Toevoegen aan schijf". Het programma laadt nu alle bestanden over naar de externe HD. Als alles klaar is sluit u het programma en ontkoppeld u de HD.
Sluit de externe HD aan op de Wii. De USB sluit u aan op de rechter USB ingang van de Wii. Van achteren gezien! In de andere USB aansluiting zal het NIET werken!

Zet nu eerst de USB schijf aan en daarna de Wii. Heeft uw HD geen aan/uit knop dan zal dit automatisch gebeuren. Dat is ook goed. In het Wii hoofdmenu kiest u voor uw USB loader. Bijvoorbeeld USBloader GX. Deze start nu en zal de titels die op de HD staan tonen op het scherm. U kunt nu nog hoesjes downloaden en nog veel meer dingen via het menu.

Succes!